3. Memoriál prof. J. Matiegky a prof. J. Malého: (22. – 23. září 2005, Praha – Mělník) - Škvařilová, Božena; Hroníková, Linda (Lidé města, 2005)
Letos se konal již třetí ročník Memoriálu prof. J.Matiegky a prof. J.Malého. Pořádajícími institucemi byly Hrdličkovo muzeum člověka UK, katedra obecné antropologie FHS UK, katedra antropologie a genetiky PřFUK a město Mělník.