Vlastimil Rada dětem: 3. 12. 1999 - 27. 2. 2000, Přednáškový sál Lp - Novotná, Hedvika (Lidé města, 2000)
Poslední výstava loňského roku v Lobkovickém paláci byla věnována člověku, jehož tvůrčí činnost zasahovala do mnoha oblastí. Vlastimil Rada (1895-1962) je znám především jako ilustrátor - osobitým, téměř neměnným stylem ilustroval světovou humoristickou literaturu i českou klasiku, nezapomenutelné jsou ale zejména jeho práce glosující život a zvyky českého venkova. Jeho malířské dílo je pak především charakteristické (nejen) zimními krajinami ze Železnobrodska a Podkrkonoší. Rada - spisovatel je spolu s Jaroslavem Žákem autorem třeba Bohatýrské trilogie. Všechny tyto momenty byly připomenuty na vánočně laděné výstavě autora Jana Kostrouna z divadelního oddělení Národního muzea. Těžiště výstavy však tkvělo v díle veřejnosti dosud nepředstaveném, v Radově loutkovém divadle.