Ze sbírek muzea - malířství a umělecké řemeslo; Veronika Palečková - výběr z díla; Domácnost našich babiček: 11. 4. - 3. 6. 2001, Beroun - Jenštejnský dům; Duben-květen 2001, Beroun - Jenštejnský dům; 25. 4. - 30. 9. 2001, Žebrák- muzeum - MČKB (Lidé města, 2001)
Výstava zahrnovala reprezentativní výběr z děl nejvýznamnějších malířů, kteří jsou zastoupeni ve fondech berounského muzea, a to v široké paletě námětů a technik; Výstava akademické malířky Veroniky Palečkové, určená širší veřejnosti, recenzovala jak rozměrná plátna, lak i drobné grafické práce; Výstava připomenula prostředí a atmosféru života na přelomu 18. a 19. století.