44. ročník konference American Indian Workshop (AIW). Ancestral Shadows: Ethnocultural Encounters Carried in Body and Mind - Dufek, Tadeáš (Lidé města, 2024)
Konference American Indian Workshop slouží jako místo setkání evropských amerikanistů zabývajících se domorodými Američany již přes čtyřicet let. V současné době během čtyř dnů nabízí přes padesát příspěvků ve dvou paralelních panelech a bohatý doprovodný program. 44. ročník byl organizován týmem Judith Kádárové z katedry amerických studií na univerzitě Eötvös Loránd v Budapešti a proběhl v termínu 28. 6. – 1. 7. 2023.