Toto číslo časopisu Lidé města - Moravcová, Mirjam (Lidé města, 2003)
Toto číslo časopisu Lidé města, Revue pro etnologii, antropologii a etologii komunikace, v pořadí již dvanácté, vychází s vročením 2003. Jeho sestavení reaguje na nestardandní situaci. Tématické zaměření předznamenala studentská konference Fakulty humanitních studií UK, uspořádaná v roce 2002 Zdeňkem R. Nešporem, Janem Horským, Blankou Altovou a Mirjam Moravcovou na téma "Proměny posvátna v novověkých Čechách". Konference se zabývala se problematikou "posvátna" v nejrůznějších pohledech a v rozmanitých společenských situacích. Část referátů, která zde odezněla, vytvořila základ obsahové struktury předkládaného dvanáctého čísla naší revue (J. Horský, B. Altová, Z. R. Nešpor).